Dinsdag 28 juni heeft de gemeenteraad van Venray ingestemd met garantstelling voor een volledig dekkend glasvezelnetwerk in de gehele gemeente Venray en het dorp Holthees. GlaswebVenray kan nu de verdere financiering uitwerken en de voorbereiding voor de daadwerkelijke aanleg aanpakken.

 

Woensdag 14 december gaat de eerste schop de grond in. De eerste aansluitingen zullen enkele maanden later actief zijn.  De aanleg zal vanuit de westelijke dorpen starten omdat de hoofdaansluiting op het landelijk netwerk achter in Ysselsteyn gemaakt wordt. Van daaruit wordt er naar de oostkant van Venray gewerkt. Binnen de gemeente Venray zullen 12 zogenaamde POP-locaties (dit zijn hoofdverdeelstations voor glasvezel) gebouwd worden. Aanleg en activatie zal per POP geschieden. De aanleg van de eerste fase, de gebieden die nu groen zijn, zal naar verwachting een jaar in beslag nemen.

Als in die periode nieuwe gebieden ook ‘groen’ worden, zullen die in de volgende fase aangelegd worden. Of een dorp of wijk aangelegd wordt, ligt aan de het aantal aanmeldingen in die omgeving; het aantal aansluitingen moet voldoende zijn om een nieuwe POP-locatie te realiseren. 

Het blijft voor iedereen mogelijk om zich aan te melden voor een glasvezelaansluiting. Bij aanmelding als klant voordat aanleg start, zullen geen aanlegkosten in rekening gebracht worden. Dat biedt een groot voordeel, want daar waar later een aansluiting gemaakt moet worden, komen de extra kosten voor rekening van de aanvrager. En die bedragen ongeveer € 50,= per meter van de erfgrens tot de woning, met een minimum van € 250,-!

Voor meer informatie of aanmelden kunt u terecht op de website www.glaswebvenray.nu  bij ‘Welcom bij Kivits’ de Bleek 58-60 in Venray, Electro Gommans in Oirlo of bij één van de Glasweb-teamleden.