Wij informeren u graag over de militaire oefening BASIC Strike die op en rondom het defensiecomplex De Peel in week 6 plaatsvindt. Van 8 t/m 12 februari worden zogenoemde Joint Terminal Attack Controllers (JTAC) opgeleid op het gebied van grond-lucht samenwerking en het leveren van luchtsteun voor grondtroepen; de zogenaamde Close Air Support (CAS) procedures. Het trainen van de grondeenheden zal overdag gebeuren met trainingsvliegtuigen.

Meer informatie in het persbericht van Defensie: persbericht oefening BASIC Strike.

Op 9 november a.s. start om 18.00 uur een lampionnentocht door de wijk Vlakwater.

Startpunt: speeltuin op kruispunt Molenklefweg-Hagelweg.

Neem zelf een lampion mee.

Onder begeleiding van muziek lopen we een ronde door de wijk.

Meelopen is onder eigen verantwoording.

Bij terugkomst zijn er vuurkorven en is er voor iedereen chocomel en marshmallows.

Jij komt toch ook? Aanmelden is niet nodig.

Het zou erg leuk zijn als er langs de route toeschouwers staan!

Week van de Dialoog

Van 7 t/m 14 november bent u als inwoner van Venray uitgenodigd om deel te nemen aan de Week van de Dialoog. Op verschillende locaties

Op Misdaad in Kaart kunt u zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Ook pogingen om in te breken worden getoond.

 

De afgelopen week zijn de directe aanwonenden van een deel van de Merseloseweg per brief door de gemeente geïnformeerd over het voorgenomen kappen van 11 Amerikaanse eiken langs de Merseloseweg. Het gaat hier om 11 van de 27 bomen over een stuk van enkele honderden meters. Het gaat hier met name om de grootste bomen die hier al tientallen jaren staan en meer dan 25 meter hoog zijn. 

GlaswebVenray gaat voor open netwerk

GlaswebVenray start 16 november met de klanten- en ledenwerving. De providers, pakketten en prijzen worden dan bekend gemaakt. Vanaf dat moment is het mogelijk u via de website of leden van het GlaswebVenrayteam aan te melden.