F-35 maakt belevingsvluchten bij voormalige vliegbasis De Peel
Op 17 oktober voert een F-35 van de Koninklijke Luchtmacht belevingsvluchten uit in de omgeving van de voormalige vliegbasis De Peel. Door het uitvoeren van deze vluchten krijgen omwonenden van de voormalige vliegbasis een indicatie van het geluid van de vliegtuigen en de impact daarvan op de leefomgeving. Er wordt niet daadwerkelijk gestart en geland op het vliegveld omdat dat nog niet mogelijk is. De vliegroutes zullen wel zoveel als mogelijk overeenkomen met de routes zoals die na de voorgenomen heropening van het vliegveld worden gevlogen.

Lees hier het hele persbericht en hier de uitnodiging voor de informatieavond.

HOU DE WIJK MOOI: op zaterdag 22 september 2018

 

Het is deze dag de bedoeling dat kinderen met hun ouders zwerfvuil in onze mooie wijk opruimen. Kinderen zijn ook zonder hun ouders welkom.

Het programma ziet er als volgt uit:

Op maandag 12 september 2016, komt Dr. F. (Fridus) Steijlen naar Venray waar hij het Adelbert-seizoen 2016-2017 opent met een lezing over "Molukkers in Nederland, een geschiedenis van uitersten”. Het gebied Vlakwater heeft hier een hoofdrol gespeeld. De lezing is in het Theehuis van het Odapark, aanvang 20.15 uur. Lees hier meer.

GlaswebVenray wordt ondersteund door o.a. de Wijk- en Dorpsraden van de Gemeente Venray. Bekijk hier de folder met informatie!

Het burgerinitiatief GlaswebVenray, glasvezel voor de gehele gemeente Venray, timmert hard aan de weg. Er worden grote stappen gezet. Momenteel

 

Wie komende maanden door de bossen van de Testrik, Vredepeel, Breeheide of het bos bij Gemmadal wandelt, ziet dat er repen schors van stammen zijn gesneden. Wat gebeurt daar en waarom?

Meedoen als ‘Supporter van schoon Venray’

Je zou zeggen dat iedereen wil wonen in een schone omgeving. Jij toch ook? Alleen klopt dat niet altijd met wat we buiten zien.