Vanaf begin 2023 haalt inzameldienst Remondis kerstbomen voortaan huis aan huis op. Afgelopen jaren konden inwoners van Venray hun kerstboom naar een verzamelplek brengen. Deze verzamelplekken bleken echter ook ander afval aan te trekken en zijn bovendien brandgevaarlijk tijdens oud en nieuw.

Kale kerstbomen - zonder verlichting, versiering of pot – kunnen op 7 januari vóór 07.30 uur aan de straat worden gezet.

Op zaterdag 28 december wordt voor de tweede keer de uitreikingsavond van de Cultuurprijs georganiseerd. De Cultuurprijs is een samenwerking tussen Bibliotheek Venray, Odapark, Schouwburg Venray en Cultura Venray om cultuurinitiatieven in het zonnetje te zetten. Dit jaar zijn hiervoor genomineerd:

Ongeveer 60 wijkbewoners hebben elkaar getroffen in de foyer van het theehuis in het Odapark.

Zoals aangekondigd in de laatste nieuwsbrief die bij alle huizen in de wijk is bezorgd wordt er op 30 december a.s. wederom een ‘eindejaarstreffen’ georganiseerd in de foyer van het theehuis in het Odapark. Alle bewoners van de wijk zijn hier hartelijk welkom om elkaar te ontmoeten. Van 19.00 – 21.00 uur bent u van harte welkom! Ad Haans zorgt voor live muziek.

Geeft u zich, indien mogelijk, a.u.b. vooraf even via e-mail op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat wij weten op hoeveel mensen we ongeveer kunnen rekenen.

Er wordt hard aan gewerkt om een glasvezelnetwerk in - voor -  door de inwoners van Venray te realiseren.

Iedereen die als klant aangemeld is kan zich ook als lid aanmelden bij GlaswebVenray, en alle leden van de Coöperatie zijn straks gezamenlijk eigenaar van het glasvezelnetwerk dat Coöperatie GlaswebVenray in de hele gemeente Venray en Holthees aan wil gaan leggen..

Het Coöperatiebestuur is samen met onderliggende werkgroepen druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, waarvan ‘Ons Glasweb’ een onderdeel zal zijn. Ons Glasweb wordt uniek! Ons Glasweb gaat de klanten voorzien van lokale service en lokale diensten.

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich uitsluitend richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Er worden in de dorpen en wijken van Venray informatiebijeenkomsten georganiseerd rondom de drie decentralisaties AWBZ-Wmo, Jeugdhulp en Participatiewet.  

De wijkraad Vlakwater initieert samen met de bewoners, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven initiatieven ter bevordering van de leefbaarheid in de wijk.

 

Op 28 december a.s. wordt een eindejaarstreffen georganiseerd

Theo Kooter, René Kivits en Petra van Duijnhoven geven het startsein voor informatiepunt  ‘Welcom bij GlaswebVenray’. (Foto: Krea-webdesign)

 

‘Welcom bij Kivits’ wordt ook ‘Welcom bij GlaswebVenray’! Door de krachten te bundelen kunnen de Venraynaren snel geholpen worden met hun vragen en aanmeldingen.

Wijkraad Vlakwater wordt belangenbehartiger voor bewoners Molenklef

De meerderheid van de bewoners van Molenklef heeft haar voorkeur uitgesproken voor de Wijkraad Vlakwater als hun belangenbehartiger vanaf 1 januari 2015.

De wijkraad Vlakwater i.o. organiseerde op 29 december j.l. haar eerste activiteit: een eindejaarstreffen voor alle wijkbewoners. 

Het bleek een schot in de roos.

Vlakwater, een droom van een wijk!


Ontmoet uw wijkgenoten op zondag 29 december 2013.