Er wordt hard aan gewerkt om een glasvezelnetwerk in - voor -  door de inwoners van Venray te realiseren.

Iedereen die als klant aangemeld is kan zich ook als lid aanmelden bij GlaswebVenray, en alle leden van de Coöperatie zijn straks gezamenlijk eigenaar van het glasvezelnetwerk dat Coöperatie GlaswebVenray in de hele gemeente Venray en Holthees aan wil gaan leggen..

Het Coöperatiebestuur is samen met onderliggende werkgroepen druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk, waarvan ‘Ons Glasweb’ een onderdeel zal zijn. Ons Glasweb wordt uniek! Ons Glasweb gaat de klanten voorzien van lokale service en lokale diensten.

 

Ons Glasweb wordt een maatschappelijke dienstverlening. Deze wordt ontwikkeld door de krachten die bij burgerparticipatie en zelfsturing ontstaan te bundelen. Ook lokale ondernemers werken mee om alle mogelijkheden die dit netwerk biedt verder te ontwikkelen en op een veilige manier informatie te delen (dat gebeurt middels V-lan).

Ons Glasweb gaat onder andere voorzien in een zorgkanaal. Hiermee is een snel en direct contact mogelijk tussen de cliënt en de zorgaanbieder. Op deze manier wordt het mogelijk om langer zelfstandig te wonen. U kunt de contacten leggen op de momenten dat u het nodig heeft, en dus snel geïnformeerd of geholpen worden bij problemen!

Daarnaast kunnen binnen Ons Glasweb door middel van live-streaming evenementen die in de gemeente Venray en Holthees gehouden worden rechtstreeks uitgezonden worden. Vanuit diverse locaties is via de snelle verbinding van het glasvezelnetwerk ook doorlopend live-streaming mogelijk waarmee sfeerbeelden voorzien van nieuwsbalk uitgezonden kunnen worden..

Ons Glasweb wil gaan voorzien in een geheel dekkend WIFI-netwerk. Daarmee hebt u als klant van GlaswebVenray in de gehele gemeente Venray en Holthees internetbereik.

Het digitale onderwijs is niet meer weg te denken op de scholen. Afgelopen week sloot een grote school in Venray een dag de deuren omdat het internet eruit lag. GlaswebVenray gaat haar diensten ‘redundant’ aanleggen. Dit wil zeggen dat het signaal vanuit twee kanten aangevoerd wordt. Dit verkleint de kans op internetuitval. Een ander voordeel van glasvezel is het gelijktijdig gebruik van internet in tabletklassen zonder oponthoud mogelijk te maken. De leerlingen uploaden en downloaden gelijktijdig veel en vaak grote bestanden. Door de hoge internetsnelheden die met glasvezel voor zowel uploaden als downloaden mogelijk zijn worden wachttijden voorkomen. Dat werkt het prettiger waardoor er een gemoedelijke en betere werksfeer in school blijft bestaan.

Camera- en buurtbewaking is voor velen nog niet mogelijk. Zodra Ons Glasweb gerealiseerd is, is deze belangrijke voorziening op alle aangesloten locaties mogelijk.

De financiering van de aanleg van het glasvezelnetwerk is bij diverse partijen in behandeling, en de eerste geluiden daarover zijn positief. Begin 2016 zal de gemeenteraad, die eerder een motie aangenomen heeft voor een geheel dekkend glasvezelnetwerk, ingelicht worden over de stand van zaken en de te verwachten voortgang. Er van uit gaande dat voortgang naar wens verloopt zal GlaswebVenray in de eerste helft van 2016 met de aanleg van het glasvezelnetwerk kunnen starten. De aanleg binnen de gehele gemeente Venray en het dorp Holthees zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen.

 

GlaswebVenray is in gesprek met lokale initiatiefnemers en wil dit netwerk graag uitbreiden. Heeft u een goed idee voor Ons Glasweb of wil u met uw bedrijf gebruik maken van dit unieke sociale netwerk? Dan kunt u contact opnemen met GlaswebVenray door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij komen graag met u in contact!