Oproep Odapark: samen werken aan nieuwe plek jongeren

In de zomer van 2017 wordt er in Odapark, bij het voormalige zwembadterrein, een nieuw kunstwerk annex ontmoetingsplek gerealiseerd. De manier waarop dit kunstwerk tot stand komt is bijzonder. Venraynaren kunnen meedenken en er aan meewerken, onder begeleiding van professionele kunstenaars. Het kan gezien worden als een antwoord op het vandalisme in het park de afgelopen jaren. 

De aftrap van dit bijzondere project is op 15 juni.

Dan komt de kunstenaar Erik Habets naar Odapark voor een workshop waar alle geïnteresseerde Venraynaren van jong tot oud aan kunnen deelnemen. Ze kunnen dan samen met Erik Habets nadenken over hoe ontmoetingsplek / kunstwerk er uit komt te zien. Een eerste groep  jongeren heeft zich inmiddels al aangemeld. Wie heeft tijd en vindt het belangrijk hieraan mee te werken? Een belangrijk doel van het project is om mensen bewust te maken van de waarde van kunst in onze openbare ruimte.en daardoor het vandalisme in Odapark te verminderen. Het project kan gezien worden als een antwoord op het vandalisme de afgelopen jaren in Odapark; het kunstwerk de Pielhaasstunt van Erik Habets in het Beeldenbos van Odapark was bijvoorbeeld eerder doelwit van vandalen. 

Het project getiteld ‘On the move’ is een initiatief van Stichting Union By Fiction.

Klik hier voor alle informatie over dit verbindende project.

Contactpersoon is Eric Habets. Eerste treffen is 15 juni (de proloog). Heel kort dag!

Het zou heel fijn zijn als dan, en anders in de toekomst, bewoners van de wijk Vlakwater aansluiten. Neem voor informatie contact op met Eric via het e-mailadres van het Odapark: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dank voor jullie aandacht!