Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich uitsluitend richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte(n) in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan. In Nederland zijn inmiddels al bijna 1000 buurten met een dergelijke WhatsApp-groep! In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald. In de bijlage treft u meer informatie aan over deze WhatsApp-groep. Wilt u zich direct aanmelden voor deze groep? Stuur uw mobiel telefoonnummer, naam, adres en e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lees hier de spelregels om mee te doen!

 

WhatsApp groepen en Burgernet

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Lees hier meer over hoe synergie de effectiviteit van WhatsApp-groepen en van Burgernet kan verhogen.